Marmeláda z kdoulí se nesmírně hodí například na lívance nebo palačinky. Jako vedlejší produkt vznikne luxusní pomerančové želé. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Dule očistíme suchou servítkou, utierkou od chĺpkov, ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kúsky (niekto nešúpe, ja som časť neošúpala). Podlejeme...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdouloň s plody nazývanými kdoule patří k těm nejstarším kulturním rostlinám. U nás se řadí mezi staré odrůdy nebo i netradiční ovoce s nezvyklou silnou vůní.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Marmeláda z kdoulí? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Marmeláda z kdoulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Obdržíte neobyčejně chutnou marmeládu nádherné temně rudé barvy. Co mohu poradit dle zkušenosti je následný recept na kdoulový sýr s mandlemi: výše uvedenou marmeládu ještě vaříme za stálého mícháni cca 15 minut pak odstavíme z ohně...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoule marmelada recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kdoule marmelada, které se vám budou snadno a rychle vařit.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Recept najdete ve starších kuchařkách, stačí zalistovat a najedete i další recepty s kdoulemi. Kdoule odpuzuje hmyz, proto se hodí do šatních skříní, kde skoncuje s moly a navíc provoní prádlo.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoulová jablíčka, to zní jako cosi starosvětského, dávno ztraceného. Přitom jsou skoro každému běžně dostupná, jenom je někdy nedokážeme pojmenovat. Kdoule poskytují surovinu k domácí přípravě jedinečně vonících a rovněž velmi zdravých...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoule dia džem recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kdoule dia džem, které se vám budou snadno a rychle vařit.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
10 pravidel, jak správně pěstovat kdoule, zdravé ovoce, které se musí tepelně upravit. Vypadá, voní i chutná jako jablko a hruška dohromady.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoule patří mezi méně známé druhy ovoce a zároveň právě tyto dny jsou ideálními pro jejich sklizeň. Je to možná poslední ovoce, které můžeme zpracovat na velmi aromatické džemy a …
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Odkud k nám přišly kdouloně s voňavými plody? Proč je marmeláda z nich připravená tak jiskřivě barevná, voňavá a dobrá? A jak ji připravit?
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Jedná se o plod keře nebo stromu kdouloně. Plody jsou malvice kulovitého tvaru s žlutou pronikavou vůní. Dužnina se žlutým zabarvením voní po citrusech.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (ochucovací doplněk jídla), např.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoulová marmeláda – recept. Kdoule se očistí a otrou, uvaří do měkká; kdoule protlačí se na jemném sítě. Mnoho-li masa z kdoulí, tolik musí se užíti cukru, který až do šestého stupně …
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Marmeláda z kdoulí a jablek příprava receptu: Příprava receptu Marmeláda z kdoulí a jablek: Kdoule i jablka zbavíme stopek, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání každé ovoce zvlášť rozvaříme.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kdoule je ovoce u nás poněkud opomíjené a již zapomenuté. Proto jsem se rozhodla vám jeho historii a využití trochu přiblížit.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK